Accessibility Tools


concert introduït (via formulari) pels artistes i/o programadors

BACH!

barroc
bach-3
  17/11/2018

  LA QUÀNTICA. CARRER SANT LLUÍS 88. BARCELONA

¡BACH! Obres per a viola de gamba sola de Johann Sebastian Bach. Santi Mirón, viola de gamba

BACH!Partites i Suites per a viola de gamba sola de Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) / Santi Mirón, viola de gamba 

Tal com ja va dir l'any 1750 l'extraordinari i virtuós músic italià Giovanni Battista Martini: “Crec una pèrdua de temps descriure la increïble vàlua del Sr. Bach, atès que és molt cèlebre i admirat no únicament a Alemanya sinó a tot Itàlia. Diré que serà difícil trobar un mestre que el pugui superar i es pot sentir molt orgullós de ser dels principals a tot el continent europeu i el més prestigiós organista del món.” 

Absolutament d'acord amb el Pare Martini. És possible citar actualment alguna novetat sobre aquest geni i figura capital de tota la història de la música occidental? El títol del programa d'aquest concert ha de ser més suggerent o original? Les mega composicions per a instrument sol de Bach, com són les partites per a violí, per a flauta i suites per a violoncel, són la culminació, consumació i síntesi creativa. On la profunditat de la seva aparent austeritat, en relació amb el nombre d'executants, desborda i meravella tant a intèrprets com a oients per la seva riquesa tant intel·lectual com emocional. Aquestes composicions ocupen un lloc preeminent de tota la creació musical i, ens atreviríem a dir, humana. 

En aquest concert tindrem l'oportunitat de sentir la partita per a flauta sola a la menor, la partita per a violí en mi major i la suite per a violoncel en do menor transcrites per a viola de gamba. Transcripcions del propi intèrpret tal com era el costum a l'època de Bach i com ell mateix tantes i tantes vegades va realitzar de les seves pròpies obres.

Concerts solidaris pro Arrels Fundació.

 

 

Totes les dates


  • 21/06/2023 20:30
  • 24/05/2023 20:30